Deutonium: Vesolje brez meja

Uporabite svoje veščine in sposobnosti. Skočite v prvo časovno vejo kot Echo- Ustvarite svojega avatarja in začnite boj proti Malice.

Deutonium je MMORPG igra, ki je trenutno v aplha fazi in v polnem razvoju. Trenutno ponuja 3 elemente igranja in sicer RTS ( funkcije v vesolju) gradnje mest in misije (RPG element). Element RPG se odvija v okolju, ki mu pravimo misije. Namenjen je nabiranju virov in opremljanju avatarja za izboljšanje njegove statistike. Omogoča vam boje z šefi, ki vam ob uspešnem zakolu postrežejo z boljšo opremo. Prav tako lahko dobite stroje za izdelavo opreme (element rokodelstva), katere lahko nastavite na točno določen kos armorja. Element RPG-ja se še vedno izpopolnjuje, vendar ga je tudi v aplha fazi mogoče igrati v celoti in ponuja odlično igranje ekipnem igranju. Na začetku se veliko časa porabi za igranje RPG elementa, saj je ta element ključen za gradnjo mest. Cilj, kakšno mesto si želite, si postavite sami, saj igra uporablja neskončen sistem gradnje, kar pomeni, da ni omejitev levela avatarja, ter ni omejitev velikosti mesta. Točke, pridobljene z premagovanjem različnih nasprotnikov porabimo za večanje atributov. Trenutno je v aplha fazi na voljo samo osnovni – obramba, napad, več izkušenj in začasni protokol. Slednji omogoča nošenje težje ali višje stopnje opreme.

Gradnja mest

Za gradnjo mest je potrebno na začetku izbrati planet. To vpliva na osnovno igro in na celotno proizvodno verigo. Od tu naprej se za gradnjo mest uporablja tako imenovani sistem mreže/nanita. Mesta se delijo na cone in »ploščice«. Na voljo je neskončno število con, vendar so cone razdeljene na »ploščice« velikosti 16×16. Pri gradnji lahko preklapljamo med pogledom prva ali tretja oseba. Objekte, za katere želimo, da so operativni, je potrebno postaviti module, ki pa zahtevajo vire naprane iz RPG elementa. Prav tako lahko oblikujemo pokrajino, ki pa še dodatno popestri izgled vašega mesta.

Vesolje

Imamo vesolje!  In v vesolju se začne RTS element igre. Osvojiti je potrebno postojanke, saj tako pridobimo dragocene vire, ki jih je mogoče zbrati samo z prevzemom in vzdrževanjem postojank. Postojanke nadzorujejo NPC-ji vse dokler jih igralci ne prevzamejo. Po prevzemu postojanke je cilj igralca zbiranje virov. To lahko traja kar nekaj časa, saj so navadno postojanke oddaljene nekaj svetlobnih let od vašega mesta. Igralec lahko pošlje tudi okrepitve za zaščito postojanke. Je pa potrebno poudariti, da je element vesolja trenutno najbolj nerazvit del igre, katerega imajo razvijalci namen kmalu izpopolniti.

Deutonium je MMORPG, ki želi zgraditi skupnost. Razvijalci vabijo vse zainteresirane igralce, da se jim pridružijo pri ustvarjanju tega ogromnega sveta, saj si želijo dati na trg res izpopolnjeno in vrhunsko igro. Vsaka 2 tedna se začne nova časovna veja, ki prisili igralce, da preskočijo časovne premice in začnejo na novo od ravni 1. Vaš avatar bo ostal aktiven in vse pošiljke, odklenjene v prejšnjih časovnih vejah, vam bodo na voljo.

Kot zadnjo posebnost, razvijalci izpostavljajo njihov Discord. Tam ste lahko vsak dan v stiku z razvijalci in pridobite vse potrebne informacije iz prve roke. V razvoju igre sodeluje tudi Slovenec, tako da so informacije na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Povezava do uradne spletne strani : https://www.deutonium.com/

Povezava do Discord-a : https://discord.gg/Deutonium

Pridružite se nam na našem forumu in podajte svoje mnenje.