Embers Adrift : Trenutno stanje igre

John Gust je izvršni producent pri Stormhaven Studios, snovalcih MMORPG igre Ember Adrift. Za vse ki vam igra še ni poznana, naj povemo, da se gre še za en fantazijski MMORPG špil z sandbox okoljem, brez questov, brez mini mape in z garantiranim doživetjem v njihovem svetu pustolovščin.

John je v zadnjem pismu za javnost povedal, da so v mesecu decembru zaključili z izrednim napredkom v igri, saj so zaključili z spremembami sistema bojevanja in omogočili testiranje igre tudi med vikendi. Do sedaj je bilo tako, da so testiranja potekala samo vsako sredo. 1. januarja so javnosti pokazali tudi prvi trailer, ki so ga pripravili za vstop v leto 2022. Bojevanje in napredek v igri sta se znatno zaostrila, saj je prvih 6 sposobnosti, ki so se prej odklenile pri 20 levelu sedaj prestavljenih na 10 level, kar pa daje igralcem hitrejši tempo bojevanja in veliko več možnosti bojevanja proti sovražniku. Prav tako so naredili nekaj vizualnih izboljšav. Animacije so sedaj dodelane, pri kreiranju karakterja pa je bilo dodanih veliko novih funkcij, tako da je sedaj prilagajanje lika dosti bolj privlačno.

Načrt studia je, da se igra lansira konec tega leta. Bomo videli ali jim bo uspelo, glede na to, da je igra še vedno v alpha fazi.