Igre na katere moramo biti pozorni v letu 2022

Pravilo, ki je včasih veljalo za faze razvijanje iger, je že pred časom zbledelo. Za nas igralce to pomeni, da težko sledimo datumom izida igre, saj se le ti velikokrat prepletajo z alfa fazo, beta fazo in seveda končnim izidom igre. V teh časih je zelo popularno prodajati dostope do nedokončanih iger, kar pomeni, da plačamo možnost testiranja igre in na ta način načeloma tudi pomagamo pri odpravljanju napak in samemu razvoju igre. Torej, kaj nas čaka v letu 2022?

Ashes of Creation

Datum izdaje: TBA

Trenutno stanje: Zaprto Alpha 1 (brez NDA), končano 15. 8. 21

Prihajajoče: Zaprto Alpha 2

Platforma: PC

Spletna stran: https://ashesofcreation.com/

Snovalci igre Ashes of Creation si močno prizadevajo ustvariti svet, kjer dejanja igralcev vplivajo na vse v igri. Koncept skupinskega dela in ustvarjanja mest je fascinanten, možnost uničenja celotnih mest pa kar rahlo zastrašujoča.

Blue Protocol

Datum izdaje: TBA

Trenutno stanje: zaprta beta

Prihajajoče: Izšel naj bi leta 2021 na Japonskem, trenutno ni nobene posodobitve glede izida igre

 Platforma: na začetku osebni računalnik, morebitna izdaja konzole pozneje

 Spletna stran: https://blue-protocol.com/

Ta zelo animirana igra z dobrim akcijskim sistemom bojevanja naj bi luč sveta ugledala v letu 2021 na Japonskem. Žal se to ni zgodilo in trenutno ni informacij, kdaj naj bi igra izšla, niti kdaj bo prišla na naš trg.

The Day Before

Datum izdaje: 21. junij 2022 (PC)

Platforma: PC, PS5 in Xbox Series X/S

Spletna stran: https://www.daybeforegame.com/

Igra za preživetje v odprtem svetu. Dogajanje je postavljeno v Ameriko po smrtonosni pandemiji. Na voljo je nekaj videov, ni pa konkretnejših informacij, čeprav naj bi igra izšla to poletje.

Destiny’s Sword

Datum izdaje: 1. september 2022

Trenutno stanje: Demo pred alfa je na voljo v Steamu

Platforma: PC

Spletna stran: https://destinyssword.com/

Liki v tej igri so lahko ranjeni ali celo ubiti. Prav tako imajo lahko težave z duševnim zdravjem, ki jih je potrebno tudi obvladovati. Igra temelji na moštvenem igranju, ki združuje razburljivo kinematografsko bitko z edinstveno socialno mehaniko za upravljanje fizičnega in duševnega počutja ekipe.

Embers Adrift

Datum izdaje: Q4 2022

Trenutno stanje: Alfa

Prihaja: Beta

Platforma: PC & Mac

Spletna stran: https://www.embersadrift.com/#/

Embers Adrift je fantazijski MMORPG igra z sandbox okoljem, brez questov, brez mini mape in z garantiranim doživetjem v njihovem svetu pustolovščin.

Pantheon: Rise of the Fallen

Datum izdaje: TBA

Trenutno stanje: Pre-Alpha

Prihaja: Alpha TBD

Platforma: PC

Spletna stran: https://www.pantheonmmo.com/

Pantheon: Rise of the Fallen je fantazijska MMORPG igra. Razvijalci obljubljajo fokus na timsko igranje, brez držanja za roke in enostavnega načina napredovanja.