NEW WORLD: Open beta 1. del

Poteka drugi dan odprtega testiranja Amazonovega špila New World. Danes smo dobili povabilo in seveda špil takoj namestili in pričeli testirati. Zgodba se kot pri vsakem mmorpg-ju začne z izbiro strežnika in ustvarjanjem karakterja. Pri ustvarjanju karakterja lahko vplivamo na  izbiro spola, obraz, barvo kože, frizuro, brado ter barvo oči. Ko je karakter ustvarjen in poimenovan, smo pripravljeni na vstop v novi svet.

Takoj po vstopu smo deležni nekaj osnovnih navodil glede premikanja, blokiranja, odmikanja ter napada na sovražnika. Potovanje se začne na obali, kjer že takoj na začetku potolčemo nekaj »živih mrtvecev«. Ko ubijemo tri ali štiri zombije, dobimo prvo točko za izboljšavo svojih sposobnosti in s tem tudi prvo sposobnost specialnega napada.

Že takoj na začetku se vidi, da so se mojstri pri Amazonu potrudili z grafiko, upravljanjem karakterja in kretnjami, ki jih naš karakter prikaže tekom bojevanja in pohajkovanja po novem svetu. Seveda pa je potrebno pri tej trditvi upoštevati, da imajo vsake oči svojega malarja, tako da je zgornja trditev subjektivna in si lahko vsak ustvari svoje mnenje.

Ko zapustimo začetni otok nas kaj hitro čaka bojevanje z solo bossom in ko ga premagamo, se v začetni coni pridružimo ostalim igralcem in pričnemo z opravljanjem nalog, kjer moramo za začetek pobiti nekaj zombijev, potem pa nas naloge začnejo takoj učiti rokodelstva. Tekom igranja in napredka bomo objavili več člankov in slik na temo odprte bete. Vabljeni na forum, kjer lahko izrazite svoje mnenje glede prihajajoče mmorpg uspešnice…