Shroud of the Avatar : 1. del opisa

Igral sem že skoraj vse novodobne MMORPG igre, SOTA je pa ena tistih iger, ki sem se ji izogibal, kljub temu, da sem jo podprl že ob samem začetku ustvarjana igre. Sama ideja se mi je zdela fenomenalna in tako sem že davnega leta 2014 kupil igro, katere do sedaj niti nisem igral. In ja, žal mi je, da nisem preizkusil igre že prej, ker ima svoj čar, svojo globino in izvirnost. Je originalna in drugačna od tistega, kar smo vajeni. Mogoče na začetku malo zmedena, saj te ne drži za roko in pelje od točke do točke, nimaš raznih namigov kaj moraš narediti in kam moraš iti. Da bi imel označeno lokacijo na zemljevidu… pozabi, potrebno je prebrati vsebino naloge, poiskati namige na googlu in si pomagati z izvrstnim zemljevidom , ki si ga lahko ogledate na povezavi https://www.shroudoftheavatar.com/map/  .

Naj povem, da se SOTA lahko igra v online ali offline modu. Začetek mi je bil morda res malo težji ampak sem po nekaj urah igranja in pomoči ostalih igralcev, ki so mimogrede res zakon, uspel osvojiti osnove igre. Zgodba se je pri meni začela  v Solage Bridge, kjer se pojavimo kot novopečeni avatar z osnovnim orožjem postavljeni v svet zombijev in ostalih kreatur, ki živijo v NB. Prva zanimivost je pridobivanje nalog, katere dobimo tako, da komuniciramo z NPC- ji preko pogovornega okna. Nato se krajši zapis naloge vtisne v naš dnevnik, ki ti služi za pomoč odkrivanja lokacije.

Ok, tukaj pridemo do druge zanimivosti, ki jo tudi še nisem srečal v MMORPG igri in sicer zemljevid sveta oziroma overworld map.  Ojoj, na začetku mi je bila res čista zmešnjava in kmalu sem se spomnil, da je bilo to tisto, kar me je leta nazaj odbilo od te igre. No ja, če sem iskren, niti nisem dal igri priložnosti, ampak sem kaj hitro obupal in igral naprej tisto, kar sem pač takrat igral. Sedaj pa lahko rečem, da takšen zemljevid sveta deluje vrhunsko in ko se ga enkrat navadiš, kar hitro prideš od točke A do točke B. Sedaj je na mestu, da omenim tudi ostale možnosti potovanja kot so zvitki za teleportacijo, ki ti omogočajo, da se teleportiraš do svojega prijatelja ali v mesto, zono … Super zadeva, ki ti privarčuje čas, katerega porabimo za potovanja po velikih mapah.

Če se z igro srečujemo prvič je zelo pomembno, da opravimo prvo serijo nalog ( Solace Bridge Outskirts) dosledno oziroma je bolje da si kar poiščemo vodič kot je naprimer : https://www.shroudoftheavatar.com/forum/index.php?threads/solace-bridge-outskirts-the-complete-quest-guide.160964/ in opravimo vse naloge tako kot piše. Na koncu smo nagrajeni z Player Owned Town Row Lot Deed-om kar je pa kar kul ane? Svoje parcelo v mestu kasneje še kako potrebujemo da postavimo svoje zatočišče, svoje trgovce in postaje za rokodelstvo.

In ja, rokodelstvo je za moje pojme core te igre in to je tisto kar mi je res carsko. V tej igri ima človek željo da bi postal »veliki mojster« v vseh vejah rokodelstva in verjemite mi, da najbolj vztrajni igralci to tudi dosežejo in so res carji v svetu SOTA. No ja, jaz sem še daleč od tega in potrebnih bo še ogromno ur igranja, nabiranja, izdelovanja in prodajanja opreme ter ostalih surovin, da se uveljavim v tem svetu in zaženem svoj mali posel.

Prve del opisa je splošen, moje mnenje in videnje te igre. V naslednjem delu opisa se bom posveti rokodelstvu, ki je zelo razgibano in nujno v tej igri.