Zmagovalci Player’s Choice Awards 2021!

Leto 2021 je bilo res zanimivo leto za igre, predvsem za MMORPG igre saj smo dobili kar nekaj novih naslovov in razširitev že uveljavljenih iger. Portal mmorpg.com je letos priredil glasovanje, kjer so bralci glasovali in tako podelili kritike, tako slabe kot tudi dobre.

Bralci portala mmorpg.com so odločili :

Največje razočaranje leta 2021: New World

Ko je septembra Amazon končno prižgal zeleno luč in je takrat težko pričakovani New World ugledal luč sveta, so mnogi igralci igro videli kot novo uspešnico v MMO žanru. Kljub temu, da so pri Amazonu dali na trg dobro igro, le ta ni izpolnila pričakovanja igralcev. Ali je to zaradi dejstva, da vsak popravek, ki ga igra dobi, pokvari nekaj delujočega v igri ne vemo, vemo pa da je igra do sedaj izgubila na populaciji in čas bo zagotovo pokazal ali se bo New World opomogel in postal močnejši z stabilno bazo igralcev.

Najboljša Battle Royale 2021 : Apex Legends

Apex Royale je že tretje leto zapored osvojih prestižni naslov Best Battle Royale! V letu 2021 so z novo klaso, novo mapo in z več raznolikosti zemljevidov, ki spodbujajo bolj dinamično igranje, razvijalci poskrbeli, da je Apex pripravljen na prihajajoče leto 2022.

Najbolj pričakovana igra leta 2021: Pantheon: Rise of the Fallen

Pantheon: Rise of the Fallen je že kar nekaj časa v razvoju in tako že tretje leto zapored izglasovana kot najbolj pričakovana igra leta. Kako se bo leto 2022 izkazalo za Pantheon je težko predvideti, upamo pa lahko, da bo igra prešla iz alfa v beto fazo.

Najbolj »obstojna« igra leta 2021: Path of Exile

Path of Exile prevladuje v tej kategoriji zadnjih nekaj let in je tudi letos osvojil 30% vseh glasov v primerjavi z naslednjim najbližjim naslovom. V leto 2022 vstopa z najnovejšo razširitvijo, ki so jo igri dodali oktobra.

Najbolj izboljšan MMORPG leta 2021 : Black Desert Online

Black Desert Online je eden tistih MMOjev, ki neprestano dobivajo brezplačne razširitve. V letu 2021 je igra dobila več novih klas ter prvo co-op temnico. Prav tako lahko pričakujemo preureditev obstoječih razredov in novo regijo Mountain of Eternal Winter. V letu 2021 se lahko pohvalijo z kar 300% porastom igralcev.

Najboljša Indie igra 2021 : Valheim

Valheim je navdušila kar nekaj igralcev, saj je v prvih nekaj tednih bilo prodanih pet milijonov izvodov in zato ni presenetljivo, da je letos dobila priznanje »najboljša v svojem razredu«. Igra je privlačna za igralce zaradi svojega umetniškega sloga, dostopnim pristopom k mehaniki preživetja a hkrati zahtevnim sistemom bojevanja.

Najboljši MMORPG leta 2021: Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV je več kot naravni zmagovalec v MMO žanru, saj so razvijalci morali kar dvakrat igro odmakniti iz prodaje, ker je igra popolnoma prevzela svet MMORPG iger v letu 2021. Endwalker, ki je bil ravno dodan igri, dodatno potrjuje zgodbo o uspehu, saj so se razvijalci znova potrudili  in lahko rečemo, da igra ne kaže nobenih upočasnitev pri pridobivanju novih igralcev in dodajanju vsebine.